Met een energiezuinig huis ook op je hypotheek besparen

Heeft uw huis al een groen energielabel? Gefeliciteerd, dan leeft u een stuk voordeliger én uw huis is flink meer waard. Nog geen groen energielabel? Dan wordt het nu echt tijd om te verduurzamen. Al was het maar omdat u dan serieus geld kunt besparen. Op energiekosten, maar misschien ook op uw hypotheek!

Gemiddeld zijn huizen met een groen energielabel A of B vorig jaar voor € 30.000 meer verkocht dan vergelijkbare woningen met een rood F- of G-label. Dat hebben onderzoekers van de universiteiten van Maastricht en Tilburg geconcludeerd op basis van cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Voordeel bij oversluiten
Een voordeel van een huis met een groen energielabel is, dat u de hypotheek misschien gunstiger kunt oversluiten. Hypotheekverstrekkers belonen een groen energielabel namelijk met extra korting op de hypotheekrente. Gemiddeld levert dat zo’n € 1.000 op gedurende de looptijd. Ongeveer één op de vier huiseigenaren kan hiervan profiteren.

Wie zal dat betalen?
Als u meer dan twee energiebesparende maatregelen neemt, kunt u in aanmerking komen voor 30% subsidie. Da’s snel verdiend! Hier leest u er meer over.
Hebt u niet voldoende spaargeld om te verduurzamen? Kijk dan eens welke mogelijkheden uw hypotheek biedt. Misschien kunt u die onder gunstige voorwaarden verhogen. Of maak gebruik van een ‘groene lening’. Hiervoor betaalt u meestal een iets lagere rente dan voor een gewone lening.

Hulp bij uw rekensom
Zeker als u leent, is het soms lastig om te bepalen hoe snel het geleende geld weer wordt terugverdiend. Gelukkig kunt u eenvoudig hulp krijgen bij die rekensom, wij van Vrolijk fd helpen u namelijk graag. Maak dus gerust even een afspraak met ons!.