Aflossingsvrije hypotheken

Door de Aflossingsblij campagne van de Nederlandse Vereniging van Banken is er de laatste tijd flink wat onrust ontstaan bij mensen met een aflossingsvrije hypotheek. We hebben hier al heel wat vragen over gehad en met een heleboel klanten de hypotheeksituatie doorgesproken.

We krijgen vaak te horen dat er wordt gedacht dat een aflossingsvrije hypotheek niet meer mag en dat je met deze hypotheekvorm zeker in de problemen komt. Het is echter zeker niet zo dat dit altijd maar het geval is.

Bij een aflossingsvrije hypotheek moet u er goed rekening mee houden dat u maar dertig jaar renteaftrek heeft. Na afloop van deze periode kunnen uw nettolasten hoger uitvallen. Een ander belangrijk punt is dat de geldverstrekker nadat de hypotheek dertig jaar heeft gelopen mogelijk stukken wil zien waaruit blijkt dat u de maandlasten nog kunt betalen. Vooral als u inmiddels met pensioen bent is er mogelijk niet meer voldoende inkomen voor het betalen van de lasten.

Maar een aflossingsvrije hypotheek kan ook vaak een hele mooie oplossing zijn vanwege de lage maandlasten. Vooral als u de rente lang kunt vastzetten heeft u lang zekerheid en woont u goedkoop. Als u de maandlasten gemakkelijk kunt betalen hoeft er helemaal geen probleem te zijn.

Als u uw situatie wilt bespreken dan bent u altijd welkom op kantoor in Andijk of Enkhuizen.