Einde van het jaar is in zicht

De laatste maand van het jaar is aangebroken. Wilt u extra aflossen op uw hypotheek, gebruik maken van uw jaarruimte of de Zilvervlootrekening van uw (klein)kind(eren) nog volstorten? Houdt u dan rekening met een langere verwerkingstijd in december. Wij zetten de vervaldata op een rijtje.

Extra aflossen hypotheek
Een extra aflossing op uw hypotheek? Als u dit nog wilt doen in 2020, zorg er dan voor dat u dit op tijd regelt. In verband met de feestdagen is de verwerkingstijd bij veel maatschappijen langer dan gebruikelijk. Heeft u een RegioBank hypotheek? Extra aflossen via internetbankieren (Mijn RegioBank) kan tot 15 december 2021.

Jaarruimte
Heeft u een bankspaarrekening of lijfrenteverzekering? Dan is het wellicht nog interessant om de niet benutte jaarruimte hier op te storten voor het einde van het jaar. U kunt de jaarruimte berekenen op de site van de Belastingdienst of u kunt hiervoor contact opnemen met uw boekhouder of ons kantoor. Als u het bedrag uiterlijk op 27 december 2021 overmaakt dan telt dit nog mee voor het jaar 2021.

Zilvervloot Sparen
Op een Zilvervlootrekening mag maximaal € 600 per jaar worden gespaard. Een spaar-jaar loopt van 1 januari tot 31 december, ongeacht op welke datum u de rekening hebt geopend. Heeft u dit jaar nog niet maximaal gespaard maar wilt u dit wel doen? Zorg er dan voor dat een overboeking uiterlijk maandag 27 december 2021 wordt gedaan. U weet dan zeker dat het bedrag nog dit jaar op de Zilvervloot Spaarrekening van uw kind staat.

Voor alle bovengenoemde zaken geldt, handel liever meteen dan te wachten tot het laatste moment. Hiermee kunt u teleurstelling voorkomen.