RegioBank: De Buurtzame bank

Een ruime meerderheid van de Nederlanders hecht veel waarde aan een sociaal betrokken buurt. Meer dan de helft zet zich hier dan ook actief voor in. Dat en meer blijkt uit onderzoek van RegioBank naar het belang het gemeenschapsgevoel onder ruim 1.000 Nederlanders. Veel mensen helpen een handje bij de buurtbingo, als vrijwilliger in het theater, of zetten zich in voor de voetbalvereniging. Dat is in tijden van corona extra hard nodig, om op verantwoorde wijze bijvoorbeeld eenzaamheid onder alle generaties in de regio tegen te gaan. RegioBank startte daarom in samenwerking met het Oranje Fonds, het VoordeBuurt Fonds dat diverse ‘buurtzame’ initiatieven en projecten op lokaal niveau ondersteunt.

Afgelopen week honoreerde het VoordeBuurt Fonds het zesde project. Het Fonds werd door RegioBank en het Oranje Fonds in het leven geroepen om buurten te helpen met initiatieven die de leefbaarheid verder bevorderen. Niet alleen met geld, ook met advies en organisatie helpen de Zelfstandig Adviseurs van de bank op lokaal niveau. Zo krijgen de senioren uit Bergen een digitale bijspijkercursus en de bewoners van het Sociaal Huis in Oisterwijk een ‘Opkikker aan tafel’. Ook werd er ruim € 4.000 opgehaald voor een nieuwe koelbus voor Voedselbank De Bevelanden en kunnen eenzame mensen in Rijssen terecht bij Inlooppunt de Open Deur voor een luisterend oor en gezelschap.

Al honderd jaar staat RegioBank bekend als de bank dichtbij. Niet alleen met geld, ook met hulp en advies zorgen wij voor leven in de buurt. Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank maken wij ons hard voor een leefbare buurt en zetten we graag een stapje extra. Wat speelt er echt in de buurt en hoe zouden we kunnen helpen? Daarom doen wij graag een oproep: heeft iemand een initiatief dat zich richt op het structureel vergroten van lokale verbinding in de buurt? Neem dan contact met ons op. Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden voor een aanvraag bij het VoordeBuurt Fonds.