Einde van het jaar is in zicht

De laatste 2 maanden van het jaar zijn aangebroken. Wilt u extra aflossen op uw hypotheek, gebruik maken van uw jaarruimte of de Zilvervlootrekening van uw (klein)kind(eren) nog volstorten? Houdt u dan rekening met een langere verwerkingstijd in december. Wij zetten de vervaldata op een rijtje.

Extra aflossen hypotheek

Een extra aflossing op uw hypotheek? Als u dit nog wilt doen in 2020, zorg er dan voor dat u dit op tijd regelt. In verband met de feestdagen is de verwerkingstijd bij veel maatschappijen langer dan gebruikelijk. Heeft u een RegioBank hypotheek? Extra aflossen via internetbankieren kan tot 15 december 2020. Wilt u de aflossing liever via ons regelen? Dan kan dit uiterlijk 7 december.

Jaarruimte

Heeft u een bankspaarrekening of lijfrenteverzekering? Dan is het wellicht nog interessant om de niet benutte jaarruimte hier op te storten voor het einde van het jaar. U kunt de jaarruimte berekenen op de site van de Belastingdienst of u kunt hiervoor contact opnemen met uw boekhouder of ons kantoor. Wij raden u aan dit uiterlijk eind november te regelen.

Zilvervloot Sparen

Op een Zilvervlootrekening mag maximaal €600 per jaar worden gespaard. Een spaar-jaar loopt van 1 januari tot 31 december, ongeacht op welke datum u de rekening hebt geopend. Heeft u dit jaar nog niet maximaal gespaard maar wilt u dit wel doen? Zorg er dan voor dat een overboeking uiterlijk maandag 21 december wordt gedaan. U weet dan zeker dat het bedrag nog dit jaar op de Zilvervloot Spaarrekening van uw kind staat.

Voor alle bovengenoemde zaken geldt, neem liever nu meteen contact op dan te wachten tot het laatste moment. Hiermee kunt u teleurstelling voorkomen.