Wintersport

Heeft u een doorlopende reisverzekering? Controleer dan of u de rubriek wintersport hebt meeverzekerd.

Waarom wintersport apart meeverzekeren op een reisverzekering?

Wintersport is een bijzondere vorm van sporten die extra risico’s met zich meebrengt. Meestal nemen wintersporters een dure skiuitrusting mee. Die kan beschadigd raken of gestolen worden. Het skiën zelf kan ook gevaarlijk zijn door overvolle pistes, slechte sneeuwcondities en te hoge snelheden. De meest voorkomende letsels zijn:

  • Gebroken polsen.
  • Letsel aan knieën en enkels (verstuikingen en breuken).
  • Sleutelbeenbreuken.
  • Gebroken armen en ribben.

Waarvoor bent u verzekerd met een wintersportdekking?

De wintersportdekking op een reisverzekering zorgt er voor dat de risico’s en kosten van wintersport verzekerd zijn. Hierbij kunt u denken aan:

  • Diefstal of beschadiging van ski uitrusting.
  • Vervoer vanaf de piste naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.
  • Repatriëring naar Nederland, eventueel met speciaal vervoer (gipsvlucht).
  • Wanneer u niet meer kunt skiën, worden vooruitbetaalde kosten vergoed.

De grote alarmcentrales in Nederland, organiseren de repatriëring van ongelukkige wintersporters. De bekende gipsvlucht kost al snel € 2.000,- Wanneer u geen reisverzekering hebt afgesloten met wintersportdekking moet u dit zelf betalen.

Indien u een been breekt op de piste, wordt er gebruik gemaakt van speciaal vervoer. De kosten hiervan worden niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Een helikoptervlucht van de piste naar het ziekenhuis kost enkele duizenden euro’s per half uur.

Als u tijdens wintersportvakantie niet meer kunt skiën of als u wordt opgenomen in het ziekenhuis en eventueel eerder naar huis moet door een verzekerde omstandigheid, dan worden de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen vergoed.

Gestolen of onherstelbaar beschadigde ski’s, snowboards en/of skischoenen worden vergoed, maar vergeet dan niet om aangifte te doen of zorg voor een onherstelbaarheidsverklaring van een deskundige.

Neem contact met ons op indien u vragen hebt over de dekking op uw bestaande reisverzekering of als u een nieuwe reisverzekering wilt afsluiten.