Einde van het jaar is in zicht

De laatste maand van het jaar is aangebroken. Wilt u extra aflossen op uw hypotheek, gebruik maken van uw jaarruimte of de Zilvervlootrekening van uw (klein)kind(eren) nog volstorten? Houdt u dan rekening met een langere verwerkingstijd in december. Wij zetten de vervaldata op een rijtje.

Extra aflossen hypotheek
Een extra aflossing op uw hypotheek? Als u dit nog wilt doen in 2022, zorg er dan voor dat u dit op tijd regelt. In verband met de feestdagen is de verwerkingstijd bij veel maatschappijen langer dan gebruikelijk. Heeft u een RegioBank hypotheek? Extra aflossen via internetbankieren (Mijn RegioBank) kan tot 15 december 2022.

Jaarruimte
Heeft u een bankspaarrekening of lijfrenteverzekering? Dan is het wellicht nog interessant om de niet benutte jaarruimte hier op te storten voor het einde van het jaar. U kunt de jaarruimte berekenen op de site van de Belastingdienst of u kunt hiervoor contact opnemen met uw boekhouder of ons kantoor. Als u het bedrag uiterlijk op 27 december 2022 overmaakt dan telt dit nog mee voor het jaar 2022.

Zilvervloot Sparen
Op een Zilvervlootrekening mag maximaal € 600 per jaar worden gespaard. Een spaar-jaar loopt van 1 januari tot 31 december, ongeacht op welke datum u de rekening hebt geopend. Heeft u dit jaar nog niet maximaal gespaard maar wilt u dit wel doen? Zorg er dan voor dat een overboeking uiterlijk donderdag 29 december 2022 wordt gedaan. U weet dan zeker dat het bedrag nog dit jaar op de Zilvervloot Spaarrekening van uw kind staat. Op de feestdagen (1e en 2e kerstdag en oud- en nieuwjaarsdag) is er geen betalingsverkeer mogelijk!

Voor alle bovengenoemde zaken geldt, handel liever meteen dan te wachten tot het laatste moment. Hiermee kunt u teleurstelling voorkomen.