Negatief reisadvies?

Vanaf 16 juni is het mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie (EU) of de Schengenzone. Het reisadvies voor landen wordt aangepast van ‘oranje’ (vakantiereizen afgeraden) naar ‘geel’ (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).

Bereid uw reis goed voor
Bent u van plan om op reis te gaan naar het buitenland, lees dan voor uw vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. U weet dan of u naar het land kunt reizen en wat ter plaatse de actuele situatie is.
Informeer uzelf goed over de in het land geldende regels, zoals het gebruik van mondkapjes, afstand houden – in sommige landen geldt een minimum van 2 meter – of de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.
Beschikt u niet over deze informatie, neem dan contact op met uw reisorganisatie, hotel, camping, B&B, het toerismebureau in de plaats van bestemming of de lokale autoriteiten.

Code oranje
Dekt een reisverzekeraar schade opgelopen in landen die volgens de overheid nog onvoldoende veilig zijn?  De meeste Europese vakantielanden zijn al afgeschaald naar code geel. Maar bestemmingen buiten Europa, zoals Turkije, hebben nog een oranje reisadvies. Heeft u een vakantie geboekt naar een land waar nu code oranje geldt en weet u niet wat u kan en mag doen? Neem dan contact met ons op.